Новини клубу

Віце-президент Геннадій Горбов: "Працюємо за планом"

Віце-президент Геннадій Горбов:

Віце-президент ПФК "Шахтар" розповів про підготовку команди до весняної частини чемпіонату та про те, як йдуть справи в клубі.

Геннадій Вікторович, розкажіть про нинішній стан справ у ПФК "Шахтар"? Команда другий збір провела в Криму, а ми всі знаємо, що там непроста ситуація. Як проходили заняття?

Ви маєте рацію, команда під час другого збору тренувалася в місті Євпаторія, але поспішаю вас запевнити, що все пройшло добре. Хлопці працювали в звичайному режимі. При цьому ми, звичайно ж, пильно стежили за ситуацією, щоб бути готовими до будь-яких змін.

Нам відомо, що раніше "Шахтар" запланував три навчально-тренувальних збори. Чи вносив клуб зміни до графіка їх проведення?

Ні, жодних змін, працюємо за планом. Перші збори відбулися в Євпаторії, з 2 по 14 лютого. Діти займалися на добре знайомій їм спортивній базі. Звична обстановка, на нашу думку, має допомогти гравцям легше увійти до робочого ритму. Другий збір пройшов там же – в Євпаторії з 25 лютого по 9 березня. Можу сказати, що тренерський штаб виконаною на даний момент роботою задоволений: заняття проходили в хороших умовах, переглянули нових гравців, приділили увагу техніко-тактичним напрацюванням. З моменту початку підготовки команда провела сім контрольних поєдинків. Під час першого збору було зіграно матчі з чернігівською "Десною" (0:1), молодіжними складами харківського "Металіста" (0:0) та донецького "Металурга" (2:1). 20 лютого, у перерві між зборами, відбувся поєдинок в Алчевську з місцевою "Сталлю". Наші хлопці, у тому числі новачки, проявили себе з хорошого боку і в напруженій боротьбі здобули вольову перемогу з рахунком 4:3. 27 лютого, вже в Євпаторії, було проведено спаринг з "Кремнем" із Кременчука (0:0). 5 березня пройшов поєдинок з ФК "Кримтеплиця" (2:0), який виступає у першості Криму, а 7 березня свердловчани зіграли унічию (0:0) з представником першої національної ліги ФК "Нафтовик-Укрнафта" з Охтирки.

До речі, про нових гравців. Які справи з підписанням нових футболістів?

Зовсім недавно наш клуб поповнився шістьма новими гравцями. Це – нападник Сергій Івлєв, захисник Олександр Артеменко, півзахисники Валерій Мазур, Микита Кислий, Олександр Каліновський, Олександр Сестренський. На нашому сайті ви можете знайти детальну інформацію про всіх новачків. Вони пройшли поглиблене медичне обстеження та були додані до заявкового листа команди. 28 лютого керуючий справами клубу Ігор Данилевський виїжджав до Києва та оформив заявку в офісі Професійної футбольної ліги України. Тож можу сказати, що на даний момент у штаті "Шахтаря" перебуває дев'ятнадцять футболістів, з якими укладено контракти. Наразі в розташуванні команди на перегляді перебувають ще чотири гравці.

А що щодо третіх зборів? Визначились з місцем та термінами?

10 березня команда повернулася з Криму, тренерським штабом футболістам було відведено два дні на відпочинок. 13 березня хлопці вирушать до Закарпаття, до міста Ужгорода. Там і пройде третій навчально-тренувальний збір. Займатиметься клуб на базі спортивного комплексу "Камелот", де тренується місцевий футбольний клуб "Говерла", а також свого часу проводили збори такі гранди українського футболу, як "Шахтар" (Донецьк), "Динамо" (Київ), "Металіст" "(Харків), "Дніпро" (Дніпропетровськ). З переглянутих нами спортивних комплексів на західній Україні саме "Камелот", з його м'яким Закарпатським кліматом, здався нам найбільш сприятливим місцем для проведення останнього підготовчого етапу.

Чому Закарпаття? Чи це через напружену ситуацію в Криму?

Ні, все набагато простіше. Справа в тому, що суперником "Шахтаря" в першому матчі чемпіонату після зимової перерви буде футбольний клуб "Тернопіль". Ми вирішили, що зручніше провести останній етап підготовки якомога ближче до місця, де відбудеться перший матч, ніж витрачати фізичні сили та фінанси на тривалі переїзди з Криму до Свердловська, а потім на захід країни. 28 березня команда завершить свою підготовку до весняної частини чемпіонату, і попрямує до Тернополя, де 29 березня відбудеться перший офіційний поєдинок у новому році.

Геннадіє Вікторовичу, а як справи з фінансуванням?

У цьому питанні у нас все відповідає законодавству України та КЗпП. ТОВ "ДТЕК Свердловантрацит" надає стабільну підтримку футбольному клубу. Заборгованості із заробітної плати та преміальними перед гравцями та персоналом у нас немає, хлопці забезпечені всім необхідним для повноцінної роботи, всі грошові зобов'язання щодо проведення тренувальних зборів виконуються в строк.

Що ви думаєте про результати гри команди в першій частині сезону? Чи здатний "Шахтар" замахнутися на більш високі цілі, ніж торішня "бронза"?

Перед "Шахтарем" стоїть складне, але цілком здійсненне завдання із завоювання путівки до першої ліги. Осінню частину чемпіонату команда пройшла не зовсім рівно: був спад у вересні, але завершила її на четвертому місці з відставанням всього в три очки від лідера. Звісно, вся боротьба ще попереду. Я розумію, що суперники у нас сильні, але й ми не з боязкого десятка. Запевняю вас, що гравці, тренерський штаб та керівництво клубу зроблять все, що в наших силах для того, щоб поставлені завдання були виконані.

Геннадій Вікторович, цей рік особливий не тільки для "Шахтаря", а й для свердловського футболу загалом. Що хочете побажати вболівальникам?

Так, ви маєте рацію. Цього року у нас ювілей – 75 років від дня заснування свердловської футбольної команди "Шахтар", що є важливою подією у спортивному житті регіону. Шановні вболівальники, вам хочу побажати терпіння і віри, віри в команду, а ми зі свого боку постараємося не засмучувати вас. Бажаю вам у новому футбольному році отримувати від улюбленої гри лише позитивні емоції.

Прес-служба ПФК "Шахтар"