ЧУ, 25 тур: "Тернопіль" - "Шахтар" Св - 1:0 (0:0)

ФК «Тернопіль» 1:0 «Шахтар»
(Тернопіль) (0:0) (Свердловськ)

Чемпіонат України: друга ліга

25 тур, ст-н "Тернопільський міський стадіон", 500 глядачів, +10℃

Склади команд

12. Плетеницький 1. Тукач
7. Курило 14. 23' (15)Шеремет
5. Клекот 16. Поляниця
10. 11'Чорний 20. 52'Ховбоша
3. Дубчак 13. Пащенко
4. Мединський 7. Коновалов
6. 91' (19)Куріцький 23. Колесниченко
11. 57'Полянчук 9. 79' (5)Кислий
15. 68' (16)Гаврилюк 19. 62' (17)Каліновський
17. 92' (9)Богданов 5. 86' (8)Янченко
8. 77' (18)21'Худобяк 11. Шарко

Запасні

1. Мельник 12. Гришин
2. Соколовський 2. Сестренський
9. 92' (17)Сороцький 5. 79' (9)Яскович
14. Пастернак 10. Артьоменко
16. 68' (15)85'Гром'як 8. 86' (5)Мазур
18. 77' (8)Тарабалка 15. 23' (14)Ткачов
19. 91' (6)Кривий 17. 62' (19)Лукашов

Головні тренери

Василь Івегеш Геннадій Сушко

Бригада арбітрів

Головний арбітр: Олександр Москаленко (Київ)
Асистент арбітра: Юрій Вишневський (Київ)
Асистент арбітра: Андрій Петров (Кам'янець-Подільський)
4-ий арбітр: Володимир Федунець (Тернопіль)
Інспектор ФФУ: Ярослав Куш (Івано-Франківськ)

Ось і стартував для свердловського "Шахтаря" весняний етап футбольного марафону. Стартував, на жаль, прикрою поразкою в гостях від футбольного клубу "Тернопіль".

Центральний матч туру було винесено на неділю через участь "муніципалів" у чвертьфіналі кубка проти одеського "Чорноморця". Варто сказати, що "моряки" змогли вирвати перемогу у майбутнього суперника "Шахтаря" лише на останніх хвилинах поєдинку. Сподіватися на те, що тернополяни вийдуть на недільний матч, виснаженими було не варто, і тернополяни своєю грою показали, що так воно і було.

Поєдинок виправдав свій високий статус, але не став святом яскравого та відкритого футболу. Відчувалося, що суперникам було що втрачати – ФК "Тернопіль" і "Шахтар", які розташувалися на третьому і четвертому місцях, розділяли лише додаткові показники, адже позаду розташувалися відразу кілька конкурентів, готових підстерегти будь-яку помилку.

Перший тайм видався бойовим та жорстким. На жаль, для свердловців був затьмарений травмою центрального захисника – Сергія Шеремета. На 23-й хвилині Сергій отримав серйозне пошкодження – перелом виличної кістки, і до кінця сезону допомогти товаришам уже не зможе. На полі його місце зайняв Микита Ткачов. Боротьба продовжилася, але до небезпечних моментів біля воріт суперників справа так і не дійшла.

У другій половині зустрічі господарі трохи додали і на 57-й хвилині зусилля тернополян все ж таки увінчалися успіхом. Після ауту з правого флангу м'яч поскакав карним штрафним майданчиком, поки після кількох відскоків не дістався забутого на дальній штанзі Полянчука. Той не розгубився і з кута воротарського розстріляв ворота – 1:0. Після голу суперники обмінялися кутовими, які могли стати результативними. Удар тернополян парирував Тукач, з нашого боку небезпечно на другому поверсі зіграв Поляниця, але влучити у дальній кут не зміг. Наприкінці зустрічі господарі виконали кілька небезпечних штрафних. В епізоді з хитрим ударом Худобяка свою майстерність продемонстрував Сергій Тукач, витягнувши м'яч біля самої штанги.

Матч наближався до завершення, а спорудити гідну відповідь у свердловців так і не вийшло. У результаті ФК "Тернопіль" довів справу до мінімальної перемоги. Вдома, нагадаємо, команда Івегеша цього сезону програла лише один матч, та й той – прем'єр-ліговому клубу, учаснику Ліги Європи. Тепер свердловці відстають від третього місця на три очки, а їхні суперники не відпускають дует лідерів у великий відрив. Водночас, загострюється боротьба за четверте місце, і вже наступного туру знову розгорнеться на повну за місце у "зоні першої ліги".